Logo

Onze achtergrond

Wij bestaan in onze huidige vorm sinds 2003. Onze historie gaat veel verder terug en overspant een periode van meer dan 45 jaar. DPS is voortgekomen uit de DSM Pensioen- en Verzekeringsmaatschappij die in de jaren zeventig werd opgericht om de pensioenen en beleggingen van Stichting Pensioenfonds DSM Chemie te beheren.

In de afgelopen 20 jaar hebben wij ons doorontwikkeld. Onze professionele gedrevenheid als pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder heeft geresulteerd in een solide groei door de samengang van Stichting Pensioenfonds Gist Brocades, een van de eerste Nederlandse pensioenfondsen, met Stichting Pensioenfonds DSM Chemie uitmondend in een sterk pensioenfonds voor DSM in Nederland, gevolgd door de aansluiting van Stichting Pensioenfonds SABIC (SPF) en later Stichting Pensioenfonds SABIC Innovative Plastics.

Per 1 december 2023 zijn de aandelen van DSM Pension Services B.V. overgenomen door Stichting Pensioenfonds DSM Nederland. Dit is een nieuwe mijlpaal in onze geschiedenis . Door de overname kan het integrale karakter van onze dienstverlening continueren, de sterke relatie met de huidige opdrachtgevende pensioenfondsen worden versterkt en op termijn het klantenbestand worden verbreed door nieuwe sterke partnerschappen op te bouwen op basis van ons full-service pakket aan diensten.

Als we naar de toekomst kijken, blijven we standvastig in onze missie om onze dienstverlening voortdurend te verbeteren en waarde te leveren aan onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers.

Timeline